Kinderboekenweek

LET OP: De deadline om een aanvraag in te dienen voor de aankomende Kinderboekenweek is 9 september.

Van 2 oktober tot en met 13 oktober 2024 is het weer Kinderboekenweek! Het thema is Lekker eigenwijs! Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Weet je dat kinderboekenschrijvers óók lekker eigenwijs zijn? Zij kunnen als heen ander kinderen meenemen in hun eigenwijsheid en op die manier de kinderen enthousiast maken voor lezen. Geheel op eigen wijze ;)

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt geschreven door Pieter Koolwijk. Daarnaast verschijnt er een prentenboek bij de Kinderboekenweek, deze wordt gemaakt door Noëlle Smit. De tournees van de geschenkschrijvers zijn volledig volgeboekt.

Wil je een schrijver uitnodigen in de Kinderboekenweek? Hier vind je alle schrijvers en illustratoren die beschikbaar zijn voor de Kinderboekenweek 2024. Wil je een schrijver of illustrator met een speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt programma? Kijk dan hier.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste schrijver? Wij hebben een tiplijst met lekker eigenwijze schrijvers opgesteld:

Henrieke Herber

Met Henrieke Herber lees je over drakenfriet, zing je over ridder Joris en verzin je je eigen rijmwoorden. En wie weet: misschien vind je zelfs wel een haaientand… Henrieke Herber is auteur van de boeken Nadia’s dag en Nadia’s nacht en bezoekt groep 1 t/m 3.

Tjarko van der Pol

In Ik wil een ander bed zoekt de eigenwijze Pollie het beste bed om in te slapen. Ze reist langs de meest bijzondere bedden, maar slapen wil maar niet lukken. Schrijver en illustrator Tjarko van der Pol neemt je op interactieve wijze mee in het verhaal. Wie weet win je wel een kleurplaat in de Grote-Bedden-Quiz! Geschikt voor groep 1 t/m 5.  

Rian Visser

Stel dat je kunt vliegen: waar ga je dan naartoe? Wat beleef je daar? Met deze vragen prikkelt Rian Visser de fantasie. Haar boek Seef bij de piraten staat hierbij centraal. Een creatief bezoek waarin ruimte is voor vertellen, tekenen, schrijven en een verrassing aan het eind. Geschikt voor groep 3 t/m 5.

Matthijs Meeuwsen

Speciaal voor de Kinderboekenweek haalt Matthijs Meeuwsen, bekend van Een slijmzoen voor je oma, de tofste buitenbeentjes uit het dierenrijk van stal. Van vliegende inktvissen tot lichtgevende beren: een voorlees-, quiz- en kennisfeest voor kinderen van groep 5 t/m 8. Ook te combineren met een illustratorbezoek van Paco Vink!

Najiba Abdellaoui

Altijd al eens eigenwijze poëzie willen schrijven? Met letters die hun eigen weg gaan en woorden die zomaar weglopen? Het kan deze Kinderboekenweek met Najiba Abdellaoui, bekend van onder meer Het Sleutelbos en Mijn buurvrouw is een ninja. Geschikt voor groep 5 t/m 8.

Jolien Janzing

Ga op prehistorisch avontuur met het eigenwijze meisje Atta en waan je tussen de mammoeten en wollige bosneushoorns. In deze interactieve voorstelling neemt Jolien Janzing je mee naar de Steentijd aan de hand van haar boek Atta, een van de kerntitels van deze Kinderboekenweek. Geschikt voor groep 6 t/m 8.


Wil je graag persoonlijk advies? Bel of mail ons, we helpen je graag verder. Wil je de kosten weten van een bezoek aan meerdere groepen op school? Gebruik daarvoor onze Rekentool. Een schrijver aanvragen kan hier.